[...] 6% alkoholu. Możesz wypić dziennie max. 1 duże piwo (0,5 litra). Aby uniknąć odwodnienia musisz wypić dodatkowo przynajmniej 2 szklanki wody + witamina C. 2. Wino: a) wino stołowe lekkie, wina musujące, szampan. Możesz wypić dziennie max. szklankę wina (250 ml) - Aby uniknąć odwodnienia musisz wypić dodatkowo przynajmniej szklankę wody. [...]
Było już o morelach, brzoskwiniach i nektarynkach, teraz będzie o cytrusach. Może komuś się spodoba. Historia Cytrusy, podobno, zaczęły swoją ewolucję około 20 milionów lat temu w Archipelagu Malajskim niedaleko morza południowo-chińskiego. Były gorzkie, prawdopodobnie niejadalne, ale czas, temperatura i inne czynniki zmieniły je nie do poznania. [...]
[...] ale też poprawia witalność oraz wzmacnia i uelastycznia skórę. Olej lniany można jeść jedynie na surowo, na przykład dodając go do sałatek zamiast oliwy. * Czerwone wino Czerwone wino zawiera katechiny przyspieszające spalanie tkanki tłuszczowej. Dobroczynne efekty picia czerwonego wina bardziej odczujemy my kobiety, gdyż napój ten [...]
[...] cukru k. orzechy i nasiona w nieograniczonych ilościach, zmielone ziarna lnu l. soja -niedozwolona l. napoje gazowane, soki kupne wszelkie napoje kaloryczne niedozwolone m. wino czerwone do 1 (200ml) lampki dziennie n. dozwolone suplementy : omega3, whey, tran, zielona herbata, multiwitamina, zioła prozdrowotne o. dla pewności przypomnę [...]
[...] Rzuć palenie. Paląc zmniejszasz swoją zdolność do wymiany gazowej w płucach i we krwi, okradasz organizm z tlenu i przyspieszasz rozwój miażdżycy. Polub natomiast czerwone wino. Zawiera ono polifenole, które są korzystne dla układu krążenia i zapobiegają miażdżycy, a także zwiększają ilość tzw. dobrego cholesterolu (HDL). Zalecany jest jednak [...]
[...] dzięki czemu zapobiega osteoporozie. ================================================================== Podobne właściwości, jak gorzka czekolada, posiada też czerwone wino. Jest to bogate źródło polifenoli, z których najcenniejszy jest resweratrol, odpowiadający za spowalnianie procesów starzenia się organizmu. Poza tym cennym polifenolem, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] utrudniać replikację niektórych wirusów -badanie nie było przeprowadzone idealnie, nie było też ograniczone do konkretnego źródła alkoholu, uwzględniane było piwo, wódka, wino, sake, inne japońskie alkohole (badanie na Japończykach) -wrzucam to jedynie jako ciekawostkę. Etanol jest metabolizowany jak trucizna, a jego spożywanie w większych [...]
[...] FLAWONOIDÓW I ICH WYSTĘPOWANIE 1. flawanole (np. gallokatechiny występujące głównie w herbacie) - ich głównym źródłem dla człowieka są jabłka, herbata, czerwone wino i czekolada; 2. Flawony (np. luteolina pochodząca z czerwonego pieprzu, apigenina z selera naciowego) - występują w dużej ilości w pietruszce i tymianku; 3. [...]
Przewodnik pH po kwasowo zasadowym balansie pożywieniowym - kompendium o pH NaturalNews Special Report by Jack Challem Artykuł nie jest mojego autorstwa, na forum go nie znalazłem jeżeli już jest bądź art nie jest dokońca prawdą to proszę o usunięcie tematu, aczkolwiek chciałem wam go przedstawic ze względu na to aby zachęcic wielu do spozywania [...]
[...] gryczanej lub głogu) i niektóre aminokwasy Latem poleca się szczególne uzupełnianie diety flawonoidami, zawartymi w takich owocach, jak: wiśnie, czarna porzeczka, czerwone winogrono. Zimą dobrze jest popijać czerwone wino, oczywiście w dawkach leczniczych! Wspomnianą wcześniej witaminę BZ stosujemy 2 razy dziennie po jednej kapsułce. Witamina E [...]
[...] często spożywane po długotrwałym wysiłku. Piwo zawiera węglowodany i wodę. Puszka piwa zawiera ok. 15 g węglowodanów, jednakże alkohol zawarty w piwie, podobnie zresztą jak wino i wódka jest diuretykiem i zwiększa utratę wody z moczem. Napoje alkoholowe są więc niekorzystne z punktu widzenia równowagi elektrolitowej ustroju. Zakończenie [...]
[...] dziennie, na czczo i przed kolacją. Szpinak Stosuje się liście i nasiona. Można spożywać surowy (w sałatkach) lub gotowany. Działa remineralizująco. Rekonwalescencja - Pić wino gronowe czerwone wytrawne, zmieszane z 1/5 części soku ze szpinaku. Zaparcia - Stosuje się napar z nasion 10 g na 1 szkl. Zewnętrznie Stosuje się przy stanach bolesnych [...]
[...] często spożywane po długotrwałym wysiłku. Piwo zawiera węglowodany i wodę. Puszka piwa zawiera około 15g węglowodanów, jednakże alkohol zawarty w piwie, podobnie zresztą jak wino i wódka jest diuretykiem i zwiększa utratę wody z moczem. Napoje alkoholowe są więc niekorzystne z punktu widzenia równowagi elektrolitowej ustroju. Zakończenie Badania [...]
[...] sprawdzające markery rozregulowania metabolizmu. Jak to jest z alkoholem? Spożywanie niewielkich ilości alkoholu nie jest szczególnym przeciwskazaniem. Jeśli lubisz piwo lub wino to w niewielkich ilościach możesz sobie na nie pozwolić. Szczególnie piwo ciemne jest bogatym źródłem niektórych witamin, minerałów (zwłaszcza krzemu) i substancji [...]
[...] często spożywane po długotrwałym wysiłku. Piwo zawiera węglowodany i wodę. Puszka piwa zawiera około 15g węglowodanów, jednakże alkohol zawarty w piwie, podobnie zresztą jak wino i wódka jest diuretykiem i zwiększa utratę wody z moczem. Napoje alkoholowe są więc niekorzystne z punktu widzenia równowagi elektrolitowej ustroju. Zakończenie Badania [...]
[...] sposób jak to robi alkohol. Jest to ten sam szlak metaboliczny, a tak naprawdę fruktoza to alkohol bez czadu. (without the buzz). (z własnego doświadcznie dodam, że z soku winogronowego przy udziale cukru i drożdży mozna produkować wino o wiele lepsze niż to patykiem pisane- przyp mój). Norman Swan: Czy to jest stłuszczenie wątroby związane z [...]
[...] są roślinne polifenole - zwłaszcza ich grupa znana pod nazwą flawonoidy. Źródłem ich są owoce, warzywa, herbata, kawa WIECEJ TUTAJ http://www.sfd.pl/temat233897/ i wino, zwłaszcza czerwone. Dzienne spożycie tych związków waha się od kilku mg do 1 g. Zależy to od ilości spożywanych warzyw i owoców. Z roku na rok wzrasta, również w [...]